Размисли без страсти

Icon

Личният блог на BWM274

Отговор на Why Linux is better

https://i2.wp.com/www.liteos.net/info/linux-penguin.jpg

На тази страница се изброяват функциите на Linux.Или по-скоро пред тези на Windows.Ето ги и моите отговори:

Забравете за Вирусите: Първо искам да уточня,че хакерите атакуват Windows не защото е направена от Microsoft за защото е най-популярна и най-използвана.А нали целта е да се заразят колкото коже повече гора.Също така,това за пролуката…ами ако всеки има Antivirus,Antispy,AntiAd и Firewall и не използва всякакви програми от знайни и незнайни разработичци,то Windows е защитен.Факт е,че потребителите инсталирват каквото им скимне,а след това се оплакват,че Windows не върви.Също така е малко погрешно да се вярва,че Windows дава възможност да му се променят файловете.Както казах чпотребителите инсталирват каквото им скимне,а след това се оплакват,че Windows не върви.Програми от типажа на Vista Transformation Pack променят цялата OS.И след това Windows бил виновен…

Нестабилна ли е системата ви?:Тук ще го кажа ясно и просто:Когато си инсталираш хиляда и една програми,ти как очакваш,че Windows ще реагира бързо.А рестартите-все пак трябва да се обновят някои компоненти,които са по-често ъпдейтвани.

Linux защитава компютъра ви:Антивирусният софтуер също.

Не плащайте 300$ за OS:В Windows се използват някои технологии,които са лицензирани от други разработчици,които си искат парите.А нали трябва да им се заплати?

Свобода!:За вашият нос.Изпробвайте Олинт.Сега сериозно:MS Едвали ще изчезне,а пък и не може нещо със цента 300$ да бъде с отворен код.

Когато системата ви е инсталирана,защо да инсталирвате още неща?:Със разработката на Windows7 от MS Проумяха,че е къде-къде по-добре инсталацият ада премине лесно и бързо.Затова във Microsoft Windows Seven ще се включат само базовите неща(Notepad,Paint,Calculator…etc) .Но всеки може да си свали напр. Windows Live.Пък и дори да е нелегална OS,тя ще е с по-малък размер на сваляне и ще ви пести време и ресурси.

Забравете за драйверите(англ.):Не може Windows да е комплектован за всяко устройство на пазара,при положение,че такива устройства излизат всеки месец.Какво ви пречи да инсталирате Driver от CD?

Осъвременете целият си софтуер само с едно цъкване:И свалете 100MB ъпдейти.Ами не на всеки му е нужен ъпдейт.Но все пак,да,тук Linux печели.

Елате в следващото поколение на Desktop-ите:И забравете за производителноста.

Изглежда ли ви разхвърлен дигиталният живот?:Не,аз знам какво означава “Дефрагментиране“ и си подреждам нещата в папки(т.е. Pictures,Music,Install Software,Movies,Video…).И лесно си ги намирам.То зависи дали човека е разхвърлен или не.

Изберете как да изглежда работната ви площ:Затова си има Screensavers,Wallpapers,Mouse Poniters,Gadgets,Themes,Widgets.

Защото вашият Windows става по-бавен с всеки изминал ден?:Защто знам какво е Преинсталация.Но,добре,тук хем печели линукс,хем не.Да-доста по стабилен е,но като си инсталирваш постоянно нови неща как да очакваш производителност?

Направете нещо за природата(англ.):Да,съгласен съм.Но можете да закупите Windows онлайн и да си изтеглите .iso -то.Какъв е проблема?

Без задни вратички във вашият софтуер(англ.):Първо да ви обесня какви са тези вратички.ИНсталирвате си програма,тя прави пролука и оттам те напдат хакерите.Ето обяснението.А като коментар пак ще спомена: потребителите инсталирват каквото им скимне.Само като видим “DOWNLOAD FREE SCREENSAVERS,WALLPAPERS,SMILEYS FOR FREE“ и си теглим опасната лента с инструмнти(под имената Starware,Joke Starware,Starware 1,0,WebFetti,Cursor Mania,ScreenSaver Mania,SmileyCentral,MyWebSearch предоставени от IAC Media) и след това се чудим защо се хващаме с вируси.

Радвайте се на безплатна и неограничена поддръжка:Да,като пиша във форум,те ще ми отговорят след кой знае колко дена.Във Forumotion Support Forum не ми отговори никой.Аз лично я искам експресно.Но,да,и това е преимущество на Linux.

Използвайте MSN,AIM,ICQ,JABBER с една единствена програма:която я има и за Wndows( Pidgin,Adium)

Прекалено много прозорци?Използвайте работните си места:затова си има Aero Flip във VIsta.

Спестете енергия:Нека компютърът ви спи или хибернира:Защо е това тук?Windows може да прави хибернация,и линкус може.Е Това даже се чудя защо го постнах тук ама айде да не се оплачере “не гледам къде стъпвам“.

Не чакайте с години да бъдат решени  грешките,докладвайте за тях и ги следете:Заблуда е,че е трудно да се изпрати информация до MS.Това е пълна измама.Лъжа!Просто се обадете на MS  и им кажете кода на грешката(ако има такъв) и какво сте правили.Могат да ви помогнат са решите проблема си.А Ако е нов-да бъде поправен,като от MS го засекат.И Това е безплатно!Ще се появи във Windows Update.Какъв е проблемът?Напишете емейл или звъннете.

Уморихте ли се постоянно да рестартирате компютъра си:Тук линукс побеждава.Мда,в Win pостоянно се рестартирва.Но най-вече заради програмите!Но да,постоянно излизат ъпдейти,няма как.Е,точка за Linux.Тук признавам

Нека старият ви компютър има втори живот:Ами може да се сложи 98/2000 или ако малко по-мощен-ХР.Тук е 1:1 за Windows vs. Linux

Играйте безплатно стотици игри:И за уиндоус има малки безплатни игрички.Защо беше това сравнение?

Вземете чудесна програма за слушане на музика:О,има ги с хиляди.Winamp,Foobar,JRiver Media Center…и какви ли не.Разнообразието е голямо.Пак не виждам защо е тва сравнение?

Следете прогнозата за времето:За мен това е полезна и важна функция,но не виждам какво и е предимството.Но иначе аз със Yahoo!Widgets Enige съм си изкарал на десктопа даджа за времето.В момента е 17 градуса по целзий в Стара Загора.

Filed under: 1

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: