Размисли без страсти

Icon

Личният блог на BWM274

Windows 7 Интересни факти,новини

Windows 7 Beta е незащитена срещу вируси. Бета-версията на новата оепрационна система на Microsoft не се поддържа от повечето съществуащи антивирусни програми. В частност, на Windows 7 Beta не се стартира антивирусът McAfee Total Protection – програмата съобщава за несъвместимост с операционната система.
Защитните средства на друг разработчик –
Norton Internet Security и Norton AntiVirus се стартират, но периодически водят до появата на син екран, особено при реална вирусна заплаха. Както съобщават представители на Symantec във форуа на компанията, поддръжка на Windows 7 ще се появи след официалното представяне на тази OS.
На свой ред потребителите на
Avast също съобщават за различни проблеми в работата с Windows 7 Beta – от появата на информация за неизвестна грешка, до проблеми с регистрацията на продукта.

Microsoft няма да осигури поддръжка на системите за хибридна графика в Windows 7. Корпорацията публикува документ с название Guidelines for Graphics in Windows 7, в който не се препоръчва на производителите да пускат системи с хибридна графика, независимо дали това е CrossFire на ATI или Hybrid SLI на NVIDIA. В него се твърди, че тези решения са нестабилни и неудобни за потребителя.Системите за хибридна графика може и да не осигуряват честота на кадрите и резолюция, нужни на геймърите, но NVIDIA и AMD/ATI са вложили големи пари с маркетинга и рекламата. Microsoft явно не е привърженик на тези технологии.Според изявление на представители на Microsoft, в новата операционна система Windows 7 няма да има редица стандартни програми, които присъстваха в предишните OS на компанията. Докато Windows Vista се предлага с инсталирани Movie Maker, Mail и графичния пакет Photo Gallery, в следващата операционна система те ще липсват, но ще могат да се свалят с помощта на програмата за обновления Windows Live. Корпорацията твърди, че подобна стъпка ще осигури бърз преход към следващата версия на Windows и ще позволи на Microsoft да си сътрудничи с различни други компании-разработчици на софтуер.

Източник: PCworld.bg

Advertisements

Filed under: 1

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: