Размисли без страсти

Icon

Личният блог на BWM274

iPhone 3GS-лека критика…и iPhone IV

Да,излезе iPhone 4,но за неговите новости-малко-покъсно.Сега да видим тези в излязлият преди година 3GS.Не,че е нов,ама така ми се критикува…та новите работи спрямо 3G:

3 MP фото камера с възможност за ръчно фокусиране чрез позициониране върху желаната област директно върху екрана. Автоматична корекция на бялото и експозицията. Нощен режим, автоматичен макро режим.

А Светкавицата къде е?

Видео – най-после. Не само може да записвате видео, но също така да подрязвате клипчетата си. Не стана ясно, обаче, ще има ли възможност за слепване на няколко видеа и изобщо някакво приложение за редакция на видео. Ако не, със сигурност това ще е нещо, с което ще се захванат цяла камара от външни разработчици.

Това Sony Ericsson-четата от по 100 лева го имат-редакция на видео…както казах,има го и в телефони от 100 лева,.И пък странна новост-камера записваща видео-брейййй каква новост.Да се неначуди човек.

  • Компас – с помощта на сензор, който използва земните магнитни полета и разпознава посоките. Използването заедно с Google Maps позволява ориентирането и намирането на определена точка на картата да става изключително лесно.

Да,ако знаеш къде е изток,запад,север,юг,свалиш карти от 500МБ платиш 500 лева такса при мобилният си оператор…

Копиране, пействане, изрязване – време беше! Това е възможно да бъде извършвано между различни приложения, като се поддържа не само текст, но и картинки.

И с картинки?А що не с вълци?Сонитата от по 40 лева имат твоа за бога…

Spotlight търсене – вече може да се търси всичко, почти отвсякъде – превъртате надясно от началния екран и сте в Spotlight. Софтуерът е вграден и в други основни приложения като мейл, каталога с музика и контактите.

И чакате 1 час,ако паметта ви е запълнена с 32ГБ мултимедия…

Гласови команди – натискаш бутона Home и задържаш, чува се лек звук и  iPhone е готов да изпълни всяка команда – можеш да попиташ коя песен свири в момента, да кажеш име на човек от контактната листа или дори да продиктуваш номер за набиране. Доста удобно.

Итересно как iPhone ще ти каже “Gimme your ass“ 😀

GPS възможности – с помощта на външни приложения – направена демонстрация на TomTom

Чийто лиценз е 60 долара…

Не това не е критика-просто казвам.Всички функции са невероятни,наистина..но цената..цената….1000 lv. с план 50 лв. /месец.

А Ето и новостите в iPhone 4

Когато сте в дадено приложение, можете да натиснете два пъти бутона за връщане към стартовия екран и в долния край на екрана ще се покажат вървящите в момента приложения. Ако пуснете повече приложения, този списък позволява да скролирате. Ей, го на – мултитаскинг! Искате да знаете още за него? Добре тогава – ще има 7 API, които ще се грижат за нуждите на мултитаскинга и ще подсигуряват добрата работа на вашия iPhone, дори и да сте го натоварили с много приложения (в сегашните устройства се усеща забавяне в тези ситуации). Ще имате „аудио на заден фон” (например, ще можете да слушате музика от онлайн радио докато правите други неща), „VOIP” (да говорите по Skype и едновременно с това да играете!), „локализиране” (можете да получавате напътствия за навигация, а да сте в друго приложение), „push известяване”, „локално известяване” (като push, но няма да имате нужда от връзка със сървър), „довършване на задачи” (например, като качвате снимки във Flickr и процеса завърши, ще получите известие) и „бързо сменяне на приложения”. Последното ще позволява на програми, като игрите, да запазват бързо своето състояние, когато ги напуснете, а после бързо да тръгват, щом се върнете в тях. Не е ли яко? Ако това не води до по-голяма консумация на енергия и забавяне в 3D игрите ще е… невиждано? (Все пак, в 3GS няма 1GHz процесор.)Следващата новост са директориите (Folders). Да, тук всичко е доста просто. Когато вземете дадено приложение и го пуснете върху друго, ще се създава директория, която получава автоматично име, в зависимост от типа на приложенията, които са в нея, но то може да бъде променяно. Това ще позволи на потребителя да има 2160 приложения, а не 180, както е в момента.

В iPhone OS 4 ще можете да сменяте картинката на фона. Не, не се шегуваме. Ще можете да го правите, колкото и невероятно да ви се струва.

Знаете какво представлява Ultimate Inbox в Samsung Wave, нали? Всичките ви пощенски кутии на едно място. Е, потребителите на iPhone ще могат да се възползват от същото нещо. Освен това, ще могат да разглеждат съобщенията като чат и да имат повече от един Exchange акаунт. Докато сме на бизнес тема, ето още малко новости: по-добро кодиране на данните, управление от мобилно устройство, безжично разпространяване, поддръжка на Exchange Server 2010, както и нови опции за VPN. Няма да навлизаме в подробности тук, тъй като все още няма достатъчно информация.

Мислите, че това е всичко? Знаете ли, дори да изглежда, че днес все по-малко хора четат книги, iPhone OS 4.0 всъщност ще ви позволи да правите точно това, благодарение на iBooks – приложението, което дебютира с iPad.

Apple ще зарадва и геймърите с благинки – Game Center, което е нещо като XboX Live. Тази функция ще ви позволи да разглеждате постижения и класации, да организирате срещи и т.н. Знаем, че това наистина ще се хареса на многото iPhone геймъри.

И за капак, пригответе са да срещнете… iAds. Сега махнете намръщения поглед, защото това не е точно каквото си мислите. Първо, iAds представя нов начин за мобилна реклама. Използвайки HTML5 код, разработчиците ще могат да създават интерактивни реклами, които ще се появяват в приложенията. Това, което видяхме на демонстрацията на събитието, беше реклама на филма Toy Story, която дори имаше вградена мини игра! След като кликнете на дадена реклама, няма да бъдете прехвърлени към браузъра. Вместо това, приложението ще остане активно, а рекламата ще се отвори на целия екран и ще ви предостави различни видове съдържание. Например, това може да е embed-нат видео клип или някаква музика… С тази нова система за реклама, вярваме, че можем да очакваме още повече безплатни приложения, тъй като разработчиците ще могат да печелят от тях. За протокола, разработчиците ще получават 60% от приходите, които генерира iAds.

И както можете да очаквате, това са само част от новите функции, които ще донесе Apple iPhone OS 4, която ще бъде пусната това лято. Всъщност, това само 7 от 100-те новости, които Apple обеща.

А кои устройства ще бъдат благословени с всички благинки на iPhone OS 4.0? Разбира се, Apple iPhone 3GS (и третата генерация на iPod touch) ще ги получи. iPhone 3G (и втората генерация на iPod touch) също ще могат да се възползват от новостите, с изключение на някои ключови функции, като… мултитаскинга. За финал, не се спомена нищо за iPhone 2G, затова, поне за момента, предполагаме, че няма друг начин…

Advertisements

Filed under: 1, , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: